klik-klik malaysia

Thursday, February 25, 2010

hurm...agak menyampah!!

hye...and hello...agak seronok apabila baca my friend's blog...macam2 criter...but ade certain post ni agak mengusik jiwa n kalbu la...sebenarnye saya malas sangat nk update...tak de crite penting pon nk ditulis.. tapi...itu tak bermaksud my life is that boring!!! like i've said before, MALAS...

Then, saya nak bercerita pasal dinner...hurm..ade la Hamba Allah ni tanya.."gee, ko pg dinner x? Mesti ko pegi kan?" Tanpa berlengah, i menjawab, "Ntahla"..dengan muka terkejut bertanya lagi..."Nape lak?"...i jawab lagi.."Ramai yang ta nak pegi...so tak meriahla.." haha..2 je la jwapan i...nk je i bkak cter ape sebab dorang ta nak pegi 2...but then, diamkan jela...hahaha...konklusinye? i tak tau la nak pegi ke tak.. =? Not pasal RM50 2...ala..50 je pon...bkn ksah pasal duit k? cume, it's not fun anymore when kwan2 makan hati tanak pegi...

This sem, agak sedih la...Okay...the word "agak" described that i'm not totally Sedih yer...sabar jela.. sedih ape ea? mmm...Yela...sedih sebab...banyak sangat MALAUN yang nak cari pasal ngan i...well..suit yourself la people..i keep it silence but that doesn't mean i'm guilty...i x buat pon ape yang korang2 tduh i buat 2...
hey! cmmon...apa faedahnya aku amek tau hal hidup korang..? bukan aku dapat upah pon..ntah pape..aku geram gak si Minah Penghasut tu..tah pape la citer yang dia buat so that people hate me!..weyh...ade aku kisah? GTH la buddy!..
kadang2 pelik jugak...there's people like you all kat dunia ni.. aku tak yah merantau jauh pon nk jmpe orang macam kamu semua ni.. kat TERENGGANU dah ade... thank GOd..

tapi..i tak de lah jadi 'UNMATUREd' sangat sampai nak gaduh, bertinju, bertumbuk..just let it be..Fitnah la korang..Tunggu Tuhan balas sudah... tapi certain people ni kan...orang tak cari masalah dgan die pon die trut babitkan sekali..pondan..tetiba remove from friend list! ok! Fine!..kalo dah ta nak kawan removed la yer? time takde orang nk kawan, orang nyampah ngan ko, baru nk kawan..ye tak? renungkanlah...tetibe...aku teringat kat cousins aku yang umur 4-5 taun 2..dorang gaduh sebab tanak kawan atr satu sama lain.. jadi it's unexpected la people yang berumur 22 tahun pon perangai macam tu..FUNNY though..hurm...so..nasihat aku la kan..from i da tukar jd aku that's mean nilai BENGANG tuh masih tggi...

oops..nasihat aku la kan...silalah anda yang menyebarkan fitnah tu, mintak maaf cepat-cepat kat orang yang anda fitnah tu...hukum hudud mati dibunuh tau.. masa dah singkat sangat..u'll never know when u'll die..maka time ni je yang leh jumpa, kat padang Mahsyar esok, anda takkan jumpa dah orang yang terlibat ni.. Tuhan dah aturkan segalanya..

as for me, kepada sesiapa yang buat salah ngan i tu, I maafkan..manusia ni perlu saling bermaafan..cume..stop spreading that ridiculous story about me..semua yang i belanja tu, i halalkan. that's it for now..wassalam...

7 comments:

  1. join diner x? nak mekap forestsecret ni..hehe

    ReplyDelete
  2. sya: hahah...dh penat nk cover2...
    nas: erm...heheh...insyaAllah...mahal tak mekap?

    ReplyDelete
  3. pjg pulok mu komen aku nye blog.hahahah

    ReplyDelete
  4. em,xtau la..ari 2 tny dia ckp 50..tp nak try mntak smp 30 la max..

    ReplyDelete
  5. sya: aku agak rajin tyme 2...ahakz...

    nas: haah...try la mtk k? 50 tu byk sgt...huhu...x sggup nk byr...=(

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails