klik-klik malaysia

Sunday, October 31, 2010

~malu nak cakap tapi......~


Salam and hye readers...
it's quite early in the morning kan?
di terengganu...hujan dah start turun dengan lebatnya...
Miss g nyaris tergoda dengan tilam yang empuk dan comforter yg tebal...
hiyaaaah...kuatkan semangat...pegi keje ye cik kak...
well...

sebenarnya...Mis G malu nak cakap tapi......
"Miss G tak keje lagi"...huhuhu...T_T

yup...itula kebenarannya....
Miss G tak keje lagi sebenarnya...meh nak cter ckit ape yang Miss G buat sebenarnya ye...

Pada awal Jun yang lepas..Miss G dh apply untuk further studies dalam bidang Kimia Organik..specificnya adalah Organik sintesis...
tapi at that time, supervisor Mis G actually dah ade dh sorg student...walopon begitu...beliau ttp accept Mis G jd student die...acceptance Disember 2010...
tapi....(banyaknya tapi?)
Miss G dapat last minute call..she said i need to lapor diri ASAP...
untuk jadi Research Assistant..
ok la tu...at least Miss G tak panas bontot duk umah lama2...ma pon terkejut thap cipan..yela..time tu tak grad lagi..when Mis G lapor diri tu...
baru la Mis G realize yang Mis G tak buat projek SV...
Mis G wat projek Timbalan Dekan (now Dekan ye)...yang banyak guna biological specialist..(i ni buta bio la ahjumma)...Dr lak leh senyum2 cakap...saya pilih awak untuk projek ni bcos, lecturer bio nak student kimia ye...saya teringat la awak ckp awk ok je ngan Bio..that's why sy bg awak kat lecturer Bio..hahah..
Miss G leh lupa lak Mis G pnah ckp g2....then terima jela....

Miss G wat projek besar gak la...besar kat UMT kot...
geran 2 million...then collaboration dengan IpHarmn lagi...oppss...lupa...
ipharmn stands for Institut farmaseutikal n nutraseutikal malaysia...ramai orang nk keje kat tempat ni...
tapi...Miss G and da geng leh plak senang2 hati g sana...haha..bukan untuk enjoy ye...untuk training...
method research sama..mayb sampel kot lain dari kami...

cuma skang..Mis G dah berdaftar jdi student master...
agak neves sebenarnya...tkut habes lmbt..huhuh..
dah la dgr kawan2 Mis G banyak yang dh tunang...
ada yang dh kawen...
ada yang pregnant dh pon...huhuhu...
jeles di hati...namun...Mis G kna sabar...
Nak kumpul duit dulu...bli emas banyak2...(xdela smpai kna byr zakat hokaih??)
hohoh...cuma...doakan la Mis G yer....
semoga semuanya berjalan lancar.....

nak tanya pape psal study Mis G? leh la...dialu2kan...any Q tanya je la...
ok la sume...nk wat buku log plak..huhu...
daaa....

4 comments:

  1. miss G. rajinnyer u nak wat buku log [agi2 nie...hehe.

    ReplyDelete
  2. hohoh...terpaksa mek....bcos takut kna spot check...aiyaaaa....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails